BENZINSKI TRIMER
Filter za zrak

Benzinski trimeri velika su pomoć kod održavanja travnjaka na neravnom ili teško dostupnom terenu. Da bi Vaš trimer imao što duži vijek trajanja potrebno ga je redovno održavati. Svakih 20 sati rada potrebno je očistiti filter za zrak. Kod vrlo prašnjavog zraka filter treba čistiti još češće. Upute za to su slijedeće:
1. Uklonite poklopac za filter
2. Skinite filter
3. Filter očistite laganim lupkanjem ili ga ispušite zrakom
4. Montirajte obrnutim redoslijedom

Svjećica paljenja

Nakon prvih 10 sati rada provjeriti svjećicu i očistiti je četkom od bakrene žice. Nakon toga provjeravati svjećicu svakih 50 sati rada.
1. Izvucite utikač sa svjećice
2. Odgovarajućim alatom izvrnite svjećicu
3. Montirajte obrnutim redoslijedom

Provjera reduktora tekuće masti

Svakih 20 sati rada dopuniti u reduktor tekuće masti za podmazivanje (odvrnuti vijak m10).

Filter za gorivo

Filter za gorivo nalazi se u rezervaru i potrebno ga je u sezoni jednom izvaditi i očistiti. Ako trimer spremate (ili ne koristite više od 30 dana) potrebno je uraditi slijedeće:
1. Otvoriti poklopac i isprazniti rezervar
2. Pokrenuti motor i pustiti da radi dok se sam ne zaustavi da bi se potrošilo gorivo iz rasplinjača
3. Ostaviti motor da se ohladi (5 minuta)
4. Izvaditi svjećicu, uliti jednu malu žličicu dvotaktnog ulja u komoru za sagorijevanje. Više puta povući uže za start kako bi se nauljile unutrašnje komponente.
5. Spremite uređaj na suho mjesto

Ponovno puštanje u rad

1. Izvaditi svjećicu
2. Više puta naglo povući uže za start kako bi se uklonilo ulje iz komore za sagorijevanje
3. Očistiti svjećicu i uvrnuti je natrag
4. Napuniti rezervar odgovarajućom mješavinom i pokrenuti trimer

Montaža nosača niti i noža za rezanje

Montaža rezne niti

Imbus ključem blokirati reduktor (slika br. 1). Poklopac glave skinuti i namotati reznu nit kao na slici br. 3. Montaža namotane glave sa niti ide obrnutim redoslijedom.

Montaža noža

Imbus ključem blokirati reduktor (slika br. 1). Postaviti nož na podlošku i maticom ga dotegnuti (slika br. 2-3).