POWER X-CHANGE
INOVATIVNI SISTEM UŠTEDE

Pametna baterija za radionicu i vrt.
Odaberi odgovarajući set za sebe sa uređajem + baterijom + punjačem, ili kombiniraj uređaj sa bilo kojom baterijom.
1 baterija + 1 punjač je sve neophodno za puni 18 V sistem – naknadno možete kupiti bilo koji uređaj bez baterije i bez punjača.
Štedite novac svakom kupnjom novog uređaja.

MOTOR BEZ ČETKICA
VEĆA BRZINA VEĆI OBRTNI MOMENT MANJE ZAGRIJAVANJA U RADU BEZ ČETKICA VEĆA EFIKASNOST DUŽI ŽIVOTNI VIJEK MOTORA KOMPAKTNI DIZAJN.

MANJE BATERIJA I NAPAJANJA
Manje sirovina i potrošnje energije, manje utjecaja na okoliš.
KRAĆE VRIJEME PUNJENJA
Inovativna tehnologija baterije pruža optimizirano punjenje i skraćuje samo vrijeme punjenja baterije. Baterija od 1.5 Ah spremna je za ponovno korištenje nakon samo 30 minuta.
VIŠE SIGURNOSTI
Einhell ABS – Aktivni sustav upravljanja baterijom – postavlja standarde u pogledu sigurnosti. Temperatura i napon konstantno se kontroliraju, ne samo bateriju u cjelini već i svaku pojedinačnu baterijsku ćeliju. Time se osigurava maksimalna moguća sigurnost.
SAMO JEDAN SUSTAV ZA SVE UREĐAJE
1 baterija za sve uređaje. 1 Baterija za vrt i radionicu. 1 18 V sustav baterija za sve primjene (kombinira se za 36 V potrebe)

Power X-Change: Jedna baterija – za sve alate!

Power X-Change je novi Einhell sistem za punjive baterije. Projektiran je radi multifunkcionalnosti i interoperabilnosti, a pritom i štedi novac. Što to točno znači? Ova napredna tehnologija omogućava upotrebu punjivih 18V baterija sa 5 različitih kapaciteta za napajanje više od 20 različitih alata i uređaja.

Velika prednost Power X-Change sistema je što možete kupiti solo alate bez baterije i punjača. Nije potrebno kupovati novi punjač i novu bateriju pri svakoj kupovini alata. Štedi se novac i čuva priroda. Većina ljudi posjeduje punu ladicu različitih punjača za mobilne telefone, akumulatorske bušilice, tablete, laptope i sl. Nelogično je trošiti toliko prirodnih resursa na taj način, pri čemu se zauzima preveliki broj utičnica. U zavisnosti od primjene, moguće je kombinirati baterije kapaciteta od 1.5Ah i 5.2Ah.

Prednosti akumulatorske tehnologije su očigledne. Nakon što počnete s upotrebom ovih proizvoda zapitati ćete se zašto ste se ikada mučili s dugačkim i zapetljanim kablovima. Za snažnije uređaje, kao što su npr. akumulatorske kosilice, možete kombinirati dvije baterije radi dobivanja 36V. Nije nužna kupovina skupih punjivih 36V baterija koje su kompatibilne samo sa odnosnim proizvodom. Moguće je koristiti iste baterije za kosilicu koje se koriste za akumulatorsku bušilicu, višenamjensku pilu ili trimer za travu. Iako se akumulatorski alati napajaju baterijama ključno je napomenuti da imaju iste performanse kao i električni alati.

Naravno, performanse zavise od kvalitete baterijskih ćelija i tehnologije punjenja. Samo litij-ionske ćelije vrhunske kvalitete renomiranih proizvođača se upotrebljavaju za Power X-Change proizvode. Ćelije se pojedinačno nadziru tokom punjenja pod kontrolom mikroprocesora čime se osigurava optimalno punjenje. Integrirani LED indikatori prikazuju status napunjenosti prije i tokom upotrebe. Na ovaj način se izbjegavaju neugodnosti kod djelomično napunjene baterije. Također, kod litij-ionskih baterija ne dolazi do samopražnjenja ni do poznatog memorijskog efekta. Baterije su zaštićene od preopterećenja tokom rada. Ovo značajno produžuje vremenski razmak između punjenja kao i vijek baterija. Uostalom, naša korporativna vizija je razvoj ekoloških proizvoda. Gumiran i robustan oklop štite baterije od udaraca i oštećenja, što ih čini izrazito otpornim i izdržljivim.

Dakle, što točno sve ovo znači pri korištenju alata?

Power X-Change u vrtu

Lijepi je dan i odlučili ste izaći iz kuće i pokositi travnjak. Ubacili ste dvije punjive baterije od 18V u kosilicu i bacili se na posao. Po završetku, travnjak odlično izgleda, osim kod samih rubova travnjaka i tik do zida kuće, pa ste jednu od baterija iz kosilice prebacili u Einhell trimer. Kada ste s tim završili, pregledali ste okolinu.

Vaša živica izgleda lijepo, ali ste primijetili da nakon nekoliko tjedana linija živice nije potpuno ravna. Jednim pokretom premještate bateriju u akumulatorske škare za živicu. Brzo i jednostavno režete živicu koja strši. Premda sve alate pokreću punjive baterije značajno su tiši od konvencionalnih akumulatorskih uređaja. Ipak najbolje od svega je to što nema dosadnih naponskih kablova koji se vuku i petljaju, te nema rizika od slučajnog presjecanja kabla.

Nakon šišanja živice pripremili ste akumulatorski puhač lišća. Potisnom snagom zraka prikupili ste odrezane otpatke u urednu hrpu koju ste prenijeli na otpad. Jedna stvar vodi ka drugoj, pa ste odlučili raščistiti i prilaz u kuću i to bez potrebe za razmatanjem kabla i pronalaženjem utičnice.

Da, uređenje dvorišta može biti tako lako.

Power X-Change za obradu drva

Uz pomoć akumulatorske ubodne pile režete nekoliko dasaka na odgovarajuću dužinu. Integrirano LED svijetlo u kombinaciji s funkcijom otpuhivanja prašine omogućava jasan pregled označenih linija radi postizanja savršenog reza. Nakon rezanja vadite bateriju i umećete u akumulatorski odvijač. Na jednoj od izrezanih ploča radite veliku rupu u gornjoj trećini koristeći akumulatorski odvijač i glodalo za drvo. Uz pomoć baterije od 18V akumulatorski odvijač lagano odrađuje bušenje.

Nastavljate rad s istom baterijom u višenamjenskoj brusilici. Dotjerujete rubove i površine ploča dok ne postanu fine i glatke. Sakupljač prašine na brusilici prikuplja prašinu osiguravajući urednost radnog prostora. Zatim vraćate bateriju u akumulatorski odvijač kako bi pričvrstili sedam ploča jednu za drugu.

Slijedi skraćivanje letve na potrebnu dužinu uz pomoć višenamjenske pile korištenjem iste baterije. Višenamjenska pila je lagana i samim time jednostavna za upotrebu i pogodna za precizno rezanje. Zatim postavljate letvu oko pola metra u zemlju do gnijezda. Poslije toga montirate sedam ploča ranije pričvršćenih jednu za drugu na vrh letve – i spremna je kućica za ptice.

Sve je završeno van kuće bez upotrebe utičnica i kablova. Također se štedi vrijeme jer je potrebno manje raspakiravanja i manje pripreme za rad. Potrebno je samo prikupiti alat. Nema kablova koji se moraju raspetljavati i namotavati. U slučaju potrebe posljednji korak bi bio ubacivanje baterije u puhač da bi se očistili ostaci prašine i piljevine. I to je to!

Naša preporuka

Razmislite o tome što slijedeće planirate izraditi ili popraviti ili što treba završiti od vrtnih radova. Zatim razmislite o onome što Vam najviše smeta kada radite, npr. pridržavanje naponskog kabla na sigurnoj udaljenosti tokom rezanja živice i košenja trave ili rezanje drva ubodnom pilom priključenom na bubanj sa kablom koji se zaglavljuje.

Odaberite Power X-Change alat koji Vam je potreban zajedno s osnovnim setom i probajte. Ukoliko ispuni Vaša očekivanja možete, prema potrebi, kupiti po atraktivnim cijenama solo verzije alata. Potpuno zadovoljstvo je garantirano! Nadamo se da ćete uživati isprobavajući alate.